Pomoć i narudžbe: + 386 69 701 700

🚚 Besplatna dostava iznad 65,00 €

Boleči sklepi: ali kolagen pomaga?

Bolni zglobovi: je li kolagen odgovor?

Upala zglobova, nelagoda i bol, smanjena fleksibilnost i pokretljivost simptomi su artritisa, upalnog stanja u kojem se hrskavica troši.

Što uopće uzrokuje bolove u zglobovima?

Desetljeća uporabe dovode do degenerativnih promjena koje često utječu na naše zglobove, poput ruku, koljena, kukova i kralježnice. Prije 45. godine života ti su simptomi češći kod muškaraca, a nakon 45. godine kod žena, gdje prevladavaju bolovi u zglobovima. Osteoartritis je često uzrokovan stresom, ozljedama i prekomjernom upotrebom zglobova te naravno starenjem, dok se kod reumatoidnog artritisa vlastiti imunološki sustav napada sam i izaziva upalu.

 

Može li kolagen tipa II pomoći?

Dodatak kolagena postao je popularan zbog svojih dobrobiti za kožu, kosu, probavni sustav i zglobove. Međutim, kolagen tipa dva izuzetno je učinkovit u smanjenju bolova u zglobovima, nelagode i upale.

Budući da kolagen tipa II zajedno s imunološkim sustavom sprječava upalni odgovor, učinkovito smanjuje bol i ukočenost povezanu s osteoartritisom i reumatoidnim artritisom, a također pomaže u regeneraciji i jačanju hrskavice, što nudi zaštitni učinak.

Collagen Maximum 10.000mg kolagena Senior formula 4v1
Collagen Maximum 10.000mg kolagena Senior formula 4v1

Solarni vitamin – vitamin D

Ima ključnu ulogu u potpori proizvodnje i funkcije hrskavice, promicanju apsorpcije kalcija i jačanju naših kostiju. Vitamin D se više opisuje kao hormon nego kao vitamin, pa ga tijelo može stvoriti, ali za to mu je potrebno djelovanje sunčeve svjetlosti. Istraživanja su otkrila da pacijentima s kroničnom mišićno -koštanom boli često nedostaje vitamin D i bor, mineral koji je neophodan za izgradnju hrskavice i održavanje zdravih kostiju. Razine vitamina D mogu se podržati suplementima ili boravkom na otvorenom. Vitamin D je dodan u Naturae+ Collagen Maximum 10.000 mg za 3000 IU upravo zbog potonjeg.

 

Važnost održavanja tjelesne aktivnosti

Bolovi u zglobovima često se povećavaju s produljenom aktivnošću, ali prestanak kretanja i odustajanje od vježbanja neće pomoći pri ovom problemu. To je zato što je smanjena tjelesna aktivnost faktor rizika za razvoj ili pogoršanje stanja. Lagano do umjereno vježbanje može pomoći u poboljšanju mišićne snage, povećati fleksibilnost i raspon pokreta, smanjiti pretilost i pomoći u općoj dobrobiti. Budući da postoje bolovi i upale u zglobovima, važno je održavati zdravlje, ili. odgovarajuću težinu. Izvođenje vježbe s malim naporom u kojoj uživate, poput hodanja, plivanja, joge ili tai chia, pomaže poboljšati protok krvi, podupire zglobove i smanjuje bol i upalu povezanu s artritisom.

S godinama naša sposobnost regeneracije hrskavice opada, ali uz odgovarajuću dodatnu, nutritivnu i životnu potporu, neugodna nelagoda u zglobovima ne bi trebala biti trajna. Kako tijelo stari, potrebna mu je dodatna podrška, ali čak i prije nego što osjetimo simptome zglobne nelagode, trebali bismo zaštititi funkcioniranje naših zglobova. Naši zglobovi primaju hranjive tvari kroz kosti, pa je važno podržati tijelo pravim hranjivim tvarima, jer zdrave kosti tvore zdrave, dobro funkcionirajuće zglobove. Pružanje prave podrške vašem tijelu može pomoći da vaše tijelo bude zdravije, a mentalno i emocionalno blagostanje mnogo bolje.

Collagen Maximum 10.000mg kolagena Senior formula 4v1
  0
  Vaša košarica
  Košarica je prazna :(
   Izračunajte dostavu
   Koristite kod