Pomoć i narudžbe: + 386 69 701 700

🚚 Besplatna dostava iznad 65,00 €

Kolagen in njegov vpliv na zdravje in splošno počutje

4 načina na koje kolagen može poboljšati zdravlje

Uz sve vitamine i dodatke, teško je znati što zapravo djeluje i što je samo još jedan modni hir koji će proći. No, zdravlje definitivno nije nešto što biste mogli zanemariti. Kolagen je najčešće zastupljen protein u našem tijelu i prirodno ga proizvodi tijelo. Nažalost, kako starite, količina koju vaše tijelo stvara samo od sebe drastično se smanjuje (svake se godine od 20. godine proizvodi za oko 1% manje). No, bez brige, razina kolagena može se vratiti uzimanjem dodatka prehrani Naturae+ Collagen Maximum 10.000 mg.

Kolagen se nalazi u koži, kostima, hrskavici, tetivama i zubima i osigurava strukturu vezivnog tkiva u tijelu. Veliki broj ljudi uzima kolagen kao dodatak za održavanje mladenačke kože pomažući joj u održavanju strukture i elastičnosti. Visoka razina elastičnosti kože omogućuje vam podizanje obrva, osmijeh i zijevanje – bez bora pri svakom pokretu. Dopušta koži da se normalizira kada se prestane istezati ili kretati. Za sve to potreban je kolagen jer održava stanice kože na okupu.

No, kolagen vam može pomoći i s više od problema s ljepotom. Riječ kolagen pravilno je izvedena iz grčke riječi “kólla”, što znači ljepilo, jer održava vaše stanice “zalijepljenim”. Ako razina kolagena padne, vaša koža može početi gubiti oblik, uzrokujući bore na licu, vrećice ispod očiju i opuštenu kožu na tijelu. No, isto vrijedi i za unutarnje dijelove tijela: niska razina kolagena dovodi do trošenja hrskavice i popuštanja tetiva – što znači da možete lakše oštetiti zglobove.

Kolagen se nalazi u koži, kostima, hrskavici, tetivama i zubima i osigurava strukturu vezivnog tkiva u cijelom tijelu.

Riječ kolagen dolazi od grčke riječi “kólla”, što znači ljepilo – pa kolagen zapravo djeluje kao ljepilo koje “drži sve zajedno”. Snižava se, što utječe i na vanjsku i na unutarnju stranu tijela. Koža se opušta, gubi oblik , a nedostatak također dovodi do trošenja hrskavice, lomljivih kostiju itd.

Evo četiri problema s kojima vam kolagen može pomoći, ali možda niste svjesni:
Collagen Maximum 10.000mg kolagena Senior formula 4v1
Pomaže li kolagen doista?

Kolagen se nalazi u većini dijelova tijela, posebno u kralježnici. Stoga, ako se nosite s bolovima u leđima, to vam može pomoći u povećanju integriteta vaših struktura kralježnice.

1. Ublažite bolove u koljenu povezane s osteoartritisom

Osteoartritis – najčešći oblik artritisa, razgrađuje hrskavicu u zglobovima. Kao rezultat toga, kosti se trljaju zajedno, što dovodi do boli i otekline.

Osteoartritis koljena može biti osobito bolan i iscrpljujući te može ograničiti vašu sposobnost obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Kolagen ima sposobnost da drži mišiće i tetive zajedno, pa čak i regenerira vašu hrskavicu.

 

2. Bol u donjem dijelu leđa

Bol u donjem dijelu leđa može otežati mnoge stvari – vježbanje, dugotrajno stajanje pa čak i spavanje noću. Svi dijelovi donjeg dijela leđa – kosti, mišići i tetive – sadrže kolagen.

Studije su pokazale da uzimanje kolagena može ublažiti bolove u donjem dijelu leđa. Ako nemate dovoljno kolagena da zadržite netaknutim one dijelove kralježnice koji mogu uzrokovati bol, pa je moguće povećati količinu kolagena uz dodatke.

3. Spriječite gubitak koštane mase

Vaše kosti su uglavnom napravljene od kolagena, koji ih održava jakim i zdravim. Ako su razine kolagena niske, vaše kosti mogu oslabiti i sklonije su razgradnji. Ovo je posebno opasno u dobi u kojoj čak i jedan neugodan pad može uzrokovati da slomite kost, a time i brdo glavobolja.

Uzimanje Naturae+ Collagen Maximum 10.000 mg kolagena može pomoći u poboljšanju gustoće kostiju i održavanju čvrstoće kostiju.

 

4. Izgradite mišićnu masu

Kolagen je također važan dio vašeg mišićnog tkiva. Zapravo, to je najviše bjelančevina u tijelu. Dakle, ako želite izgraditi mišićnu masu, dodatci kolagena mogu vam pomoći.

Kolagen također sadrži glicin, aminokiselinu u kreatinu. Poznato je da vam kreatin daje dodatni poticaj za teške vježbe, poput intervalnih treninga visokog intenziteta. Rezultat? Učinkovitiji treninzi i veća mišićna masa.

  0
  Vaša košarica
  Košarica je prazna :(
   Izračunajte dostavu
   Koristite kod